torstai 29. toukokuuta 2014

Lähtövalmennus


Ehdin vihdoin tulla kirjottamaan tänne meidän lähtövalmennuksesta! Eli siis pari viikkoa sitten oltiin YFUlaisten kanssa Marttisissa Virroilla yön yli kestävässä valmennuksessa. Mulla oli myös kamera mukana mutta sillä ei tullut otettua yhtään kuvaa...

SAM_2549

Lähdettiin lauantaina ja tultiin takaisin sunnuntaina. Vaikka oltiinkin vaan pari päivää tuli uutta informaatiota tosi paljon josta en varmasti tuu muistamaan kaikkea. Aluksi en myöskään ollut kauheen innoissani lähdössä tonne mutta mun mielipide kyllä muuttu viikonlopun aikana. Tutustuin paljon uusiin ihmisiin ja puhuttavaa löytyi vaihtojutuista yms :) Myös kaikki vapaaehtoiset, jotka oli opettamassa ja auttamassa meitä oli tosi mukavia ja avuliaita!

SAM_2555

Lauantaina mentiin omilla kyydeillä Tampereelle ja sieltä jatkettiin busseilla kohti Virtoja. Kaikki taisi olla aika väsyneitä, mullakin oli herätys jo viiden jälkeen... Kun saavuttiin Marttisiin meidät jaettiin huoneisiin kohdemaiden mukaan ja itse olin samassa huoneessa viiden tosi mukavan tytön kanssa. Lounaan jälkeen meillä oli aluksi infotilaisuus säännöistä ja vielä täytettävistä papereista ja asioista jotka täytyy hoitaa ennen lähtöä. Vaihtovuoteen liittyvät paperihommat ei kyllä rajotu vaan hakupakettiin. Meidät oli jo ennen leiriä jaettu kolmeen USA-ryhmään ja niissä ryhmissä vapaaehtoiset piti meille "oppitunteja" muun muassa sopeutumisesta, arjesta vaihtomaassa, kulttuurista ja sosiaalisen median käyttämisestä vuoden aikana. Saatiin myös kysellä vapaaehtoisilta heidän omista vuosistaan ja he kertoivat monia hyviä vinkkejä. Lauantai-iltana oli heimosota, jossa meidät oli jaettu ryhmiin ja niissä piti tehdä erilaisia tehtäviä. Ilta päättyi heimosodan palkintojenjakoon ja vapaaehtoisten pitämiin esityksiin.

SAM_2529

Sunnuntaina herättiin seitsemän aikaan ja mentiin aika pian aamupalalle. Mulle tuli kuitenkin tosi huono olo, joten en päässyt osallistumaan aamupäivän ohjelmaan. Viimeisen tunnin piti amerikkalainen Trent, joka on kotoisin Michiganista. Hänellä on suomalainen vaimo, joka on ollut vaihto-oppilaana Yhdysvslloissa. Trent piti meille jo lauantaina oppitunnin small talkista ja sunnuntaina vielä kommunikoinnista. Molemmilla tunneilla keskusteltiin ja tehtiin erilaisia harjoituksia pareittain ja ryhmissä. Tunnit oli tosi kivoja ja hyödyllisisiä ja niistä on varmasti apua tulevaisuudessa! Koko viikonlopun aikana tuli tehtyä tosi paljon kaikkea, joten nukkuminen jäi vähän vajaaksi. Palattiin sunnuntai-illalla Helsinkiin ja voin sanoa että valmennusleiri oli todellakin kokemisen arvoinen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti